02 Ocak 2011

Kırmızıda Kesin Durduran Trafik Işığı

::
Türk insanı trafik kurallarına uymakta nedeni bilinmez aşırı zorlanır. Bugüne dek polisin ya da lambanın olmadığı yerde yayalara yaya geçidinde yol veren bir tane şoföre rastlamadım. Sonuç trafik ışığı olan yerlerde de pek farklı değildir. Sürücünün içindeki tanımlanamayan bir şey onu dürter; kazanın sorumlusu da zavallı trafik canavarı ilan edilir.

İkinci bir özelliğimiz yolda bir olay, kaza ya da herhangi bir şey varsa, ister arabalı ister yaya, onu seyretmektir. Malum hayvanın trene bakmasına benzeyen bu dürtü de engellenebilir olmaktan uzaktır.

Ortalama vatandaşı ışıklara uymaya nasıl ikna edersiniz? Tabii ki anılan iki zaafı birleştirerek. Bunun üzerine, en yaratıcı ve yenilikçi trafik ışıklarını taradım. Aralarında bir tanesi bana kesin çözüm olabilirmiş gibi geldi. Bu teorimin akla yatkın olup olmadığı konusunda bakalım siz ne düşüneceksiniz.

2d lazer projeksiyonlu trafik lambası

Işık sürücü için kırmızı yandığında, sanal duvara lazer görüntüleri aktarılıyor. Görüntüler resimdeki kadar masum olmak zorunda değil, tabii. Bize uygun, çok daha korkutucu, tehdit edici şeyler gösterilebilir. Ve eğer bu da durdurmazsa, hiçbir şey durduramaz.

İlişkili Yazılar:

0 comments:

Yorum Gönder